loader

Для чого потрібен сайт

Уявимо ситуацію: клієнт відкриває свою перспективну справу, має потенціал та колектив працівників-однодумців. Всі разом націлені на розвиток, залишається тільки зібрати аудиторію зацікавлених клієнтів. Хтось думає, що соціальні мережі повністю справляться з поставленою задачею, проте сайти були та залишаються основним інструментом просування своїх пропозицій в онлайн просторі.

Що таке сайт та для чого він потрібен

Говорячи технічною мовою, сайт представляє набір із певною кількості веб-сторінок, об'єднаних між собою спільною темою, метою та оформленням. Цей інформаційний об'єкт знаходиться в мережі Інтернет, а значить доступний користувачам по цілому світі.

Що таке сайт і для чого він потрібен розуміє кожен, хто хоч раз шукав в мережі інформацію, послуги та товари. Веб-ресурси являються ефективним засобом передачі та обміну даними, комунікації.

Розглянемо приклади типових форматів сайтів.

Особисті сайти та сайти-візитівки

Дані сайти призначені для самореклами. На них власник описує свої пропозиції та вказує переваги, які клієнт отримує. Такий підхід використовується як серед приватних підприємців, так і великим компаніями.

Особливості візиток:

  • переважно проста структура, однак персональні сайти можуть містити складнішу навігацію;
  • чітко підібраний контент;
  • брендовий дизайн;
  • максимальна конкретика.

Особисті сайти та візитки створюються для ознайомлення клієнта з пропозиціями, послугами та прайсом власника. Короткий, компактний і лаконічний ресурс в руках професіоналів перетворюється в потужний маркетинговий інструмент.

Сайти держустанов та навчальних закладів

В більшості випадків, це сайти інформаційного характеру. На них висвітлюють основні процеси, зміни та інші дані, які цікаві широкому колу користувачів.

Для чого потрібен сайт? У випадку держустанов, це ефективний засіб оповіщення громадян про поточні зміни в законодавстві та інші важливі питання. Він являється своєрідним щоденником влади. Шкільні сторінки – це обличчя закладу і своєрідна реклама для батьків. Ніхто не забороняє школі використовувати сайт для просування свого імені.

Використання сайтів для бізнесу

Чи потрібен сайт для бізнесу – так. Веб-ресурс являється місцем для самореклами та одночасно представництвом власника у мережі. Сьогодні більшість торговельних операцій тісно пов'язані з глобальною павутиною. Ігнорувати цей факт – шкодити своєму ж бізнесу.

Наведемо приклад використання веб-сайтів в рамках бізнесу:

  • пошук нових клієнтів та ринків збуту;
  • реклама свого імені;
  • робота з клієнтською базою, мотивація їх для звернення саме до вашого бізнесу;
  • пряма торгівля онлайн.

В сучасних реаліях сайти потрібні всім підприємцям, у яких в перспективі – розширення бізнесу. Куди клієнт звертається, якщо йому потрібна побутова техніка або послуги профільного майстра? З великою долею ймовірності це буде інтернет. У цих випадках і потрібен сайт, який приведе власнику реальні гроші.

Навіщо вебсайт бізнесу?

Існують дві кардинально полярні думки стосовно бізнес сайтів. Частина людей вважає, що при наявності розвинутих соц.мереж і розвинутої клієнтської бази основний сайт необов'язковий малому бізнесу. Інші незгодні, мотивуючи це тим, що сайт - основний інструмент звернення уваги до бренду.

Існує багато причин навіщо потрібен веб сайт:

  • це ваша візитка;
  • повноцінний канал обміну інформацією, аналізу думок клієнтів та їхніх вподобань;
  • бізнес із сайтом має більшу довіру;
  • незамінний інструмент реклами;
  • можливість прямої комунікації з аудиторією;
  • комерційна перспектива.

Сайти слугують для клієнтів знаком того, наскільки бізнес успішний. Якісний товар, багато задоволених, сучасний сервіс, унікальні пропозиції – все це демонструється на веб-ресурсі.

Презентація послуг та/або каталогу існуючим клієнтам

Сайт виступає онлайн каталогом ваших пропозицій. Не потрібно вигадувати нових методів оповіщення аудиторії – достатньо просто продемонструвати їх на своєму ресурсі.

Як правило, більшість онлайн каталогів з розширенням ринку збуту трансформуються в інтернет-магазини. Клієнтам зручніше та комфортніше ознайомитись з пропозиціями бізнесу, знаходячись на зручному дивані в себе вдома (або на роботі). Нема потреби їхати в інший кінець міста за товаром чи послугою, яка не перевірена. Сайт стирає такий бар'єр, даючи можливість відразу демонструвати широкій аудиторії хто ви та що пропонуєте.

Пошук нових клієнтів з різних каналів просування

Ключова мета кожного підприємця – розширення ринку збуту. Розуміючи для чого потрібен сайт та як його використати у своїх цілях, бізнес отримує ефективний інструмент в просуванні самого себе. Кожна велика компанія має персональний сайт та соціальні мережі. Ефективність веб-ресурсів в плані пошуку нових клієнтів більше, чим просто доведена.

Управління бізнесом

Великі компанії використовують сайти не тільки для самореклами, але й для ефективної комунікації між усіма підрозділами бізнесу. В останній час швидко набирають хмарні сервіси керування фірмою, які інтегруються безпосередньо на основний ресурс. Подібні системи здатні в автоматичному режимі аналізувати ефективність продажів, значно спрощують роботу відділу збуту та генерують аналітику для керівництва.

Приклади інформаційних сайтів

Існує відносно невелика кількість таких ресурсів, розробка інформаційних сайтів необхідна у разі потреби сповіщення користувача та їх взаємодії між собою/власником сайту. Типові приклади інформаційних ресурсів:

  • ресурси для новин;
  • тематичні портали;
  • інтернет-форуми;
  • регіональні сайти;
  • веб-ресурс в форматі блогу та інші.

Насправді немає чіткого поділу на інформаційні та інші різновиди. Кожен сучасний ресурс використовує сильні сторони декількох видів веб-сторінок. Цим можуть скористатись ті, кому потрібен сайт – достатньо просто зацікавити користувачів інформаційного порталу нестандартним підходом до контенту та залучити рекламодавців.

Я вирішив – мені потрібен сайт, що далі

Його необхідно створити. Для цього існує декілька варіантів:

  1. Конструктори сайтів. Дають змогу створити веб-ресурс звичайному користувачеві. Дешево, а інколи й безкоштовно, не потрібні знання програмування. Однак користувач обмежений можливостями самої платформи, тому цей варіант точно не підходить для складних або спеціальних сайтів.
  2. Розробка за допомогою фахівця. Найкращий варіант в плані реалізації можливостей веб-ресурсу.

Потрібно розуміти, що розробка сайтів потребує фінансових вливань. Розробляючи сайт нуля необхідно подбати про бюджет – чим складніший проєкт, тим вищий цінник на роботи.

Дякуємо! Ми Вам відповімо найближчим часов.
Введіть ваше імʼя
Введіть вашу пошту
Введіть ваш номер телефону
Введіть ваше запитання
Якщо вас зацікавила розробка інформаційного сайту — замовте індивідуальну консультацію — напишіть нам у формі зворотного звʼязку.

TOP