loader

Навіщо потрібна ERP

Знайомство з терміном ERP. Головні переваги комплексу. Що дасть бізнесу ERP та які можливості відкриваються керівництву – розглянемо в статті.

Навіщо потрібна ERP

Інтерес українського бізнесу до комплексів управління та автоматизації набирає обертів. Проте навіщо потрібна ERP знають не всі. Сьогодні ми постараємось аргументувати необхідність таких систем в сучасній компанії.

Для чого потрібна ERP система бізнесу

Жорстка конкуренція – головний аргумент в питанні, для чого потрібна ERP. Незалежно від напрямку діяльності, масштабів та моделі керування, будь-яка компанія мусить оптимізувати свої процеси, витрати та виробничі ланцюжки, щоб витримати тиск конкурентів.

ERP система - це інструмент глибинної оптимізації, він допоможе не тільки уникнути простоїв, затримок, неефективних робочих етапів, але й здатний налагодити комунікацію між усіма учасниками всередині бізнесу.

Керування виробництвом та постачанням

Інструменти ERP здатні аналізувати та планувати ресурси виробництва на основі отриманих системою даних. Сюди входять:

  • контроль кожного етапу виробництва;
  • оптимізація витрат;
  • моніторинг попиту та коригування виробничих потужностей.

Комплекс ERP здатний планувати маршрути та час постачань виходячи з потреб компанії.

Керування фінансами та наявністю продукції

ERP системи автоматизують фінансовий облік, зводячи до єдиних міжнародних або національних стандартів. Інструмент здатен:

  • планувати бюджет;
  • контролювати фінансові потоки;
  • формувати звітність.

Інформація подається керівництву у візуальному, інформативному вигляді (схеми, діаграми та інші).

Співробітники та посадові рішення

Комплекси ERP здатні автоматизувати навіть процеси, пов'язані з кадрами компанії. Відстеження активності робітників, комунікацій в колективі, графіку роботи та відпусток, нарахування зарплат виконується в автоматичному режимі. На основі даних система також підкаже керівництву вигідні бізнесу кадрові зміни.

Аналітичні можливості

Ключова перевага ERP для бізнесу полягає в детальній аналітиці різноманітних процесів. З інтеграцією системи керівництво матиме можливість оперативно відстежувати критичні показники ефективності будь-яких напрямків фірми. Можна не тільки переглядати дані, але порівнювати інформації, виявляючи приховані тенденції.

Висновки

Навіщо потрібна ERP – для оптимізації всіх бізнес-процесів. Це стосується як малого бізнесу, так і великих компаній. Розробка ERP стане ефективним помічником на шляху до сучасних змін.

Зворотний зв'язок

Якщо вам потрібна індивідуальна CRM, напишіть нам для консультації.

Дякуємо! Ми Вам відповімо найближчим часом.
Введіть ваше імʼя
Введіть вашу пошту
Введіть ваш номер телефону
Введіть ваше запитання
TOP