loader

WMS системи в Україні

WMS системи в Україні

Своєчасне постачання продукції споживачам, обробка та виконання замовлень, а також організація ефективної логістики залежать від рівня автоматизації складу. В сучасному світі вимоги до бізнесу значно підросли, але вихід для керівників є – WMS комплекси управління складськими процесами. Це програмне забезпечення, яке контролює, адмініструє та автономно виконує спектр завдань, починаючи з моменту прибуття товару на склад та до моменту його виїзду.

Використання WMS систем в Україні

WMS системи набирають популярності. Вибір комплексів управління залежить від сфери та масштабів компанії. Системи можуть бути повністю автономними або бути частиною єдиного управлінського модуля ERP.

Комплекси WMS в Україні виконують різноманітні функції. Основні з них:

  1. Структурування складу та управління його роботою. Багато систем WMS мають алгоритм, який розраховує ефективне розміщення об'єктів.
  2. Моніторинг кількості запасів продукції через технології RFID, AIDC, сканери штрих кодів.
  3. Зонування продукції в залежності від введених критеріїв. Це допомагає працівникам налаштувати оптимальний процес збірки, пакування та відправлення замовлень.
  4. Організація звітності, створення плану роботу складу на основі попередніх періодів.

Функції WMS не обмежуються тільки складськими процесами – система здатна керувати роботою персоналу та контролювати KPI штату.

Популярні WMS системи в Україні

В Україні використовуються як готові системи WMS, так і продукти, розроблені персонально під вимоги конкретного бізнесу. Вибір залежить від компанії – в деяких ситуаціях компанія може обійтись готовим ПЗ без втрати якості керування складом. Більш глибокі задачі оптимізації складських процесів можуть потребувати індивідуальних рішень. Також на вибір впливає ціна WMS систем.

Розглянемо актуальні WMS системи в Україні, які популярні в даній сфері діяльності.

Stock Solutions WMS

Одна із топ систем управління на ринку. Користується популярністю в Україні, підтвердження чому є включення даного комплексу в топ 3 WMS країни. Функціонально комплекс складського керування не поступається закордонному ПЗ, а в технічному плані навіть переважає його. 

Особливістю системи є повна адаптація до умов національного бізнесу. Центр управління WMS Stock Solutions підтримує інтеграцію практично у всі системи ERP.

WMS UIS

Комплексна система управління WMS UIS призначена для середнього та крупного бізнесу. В основі закладено моделі ведення бізнесу, притаманні для України. Завдяки відточеним алгоритмам система може компенсувати недостачу персоналу, оптимізуючи роботу складу та логістики в автономному режимі.

NetSuite WMS від Oracle

Потужний програмний комплекс автоматизації складських операцій від розробника Oracle. Попри відсутність прямої адаптації до бізнес-моделей України, система добре себе зарекомендувала на практиці. Повністю контролює такі процеси, як приймання, зберігання та відвантаження продукції.

3PL Central

Хмарний менеджер 3PL надає віддалений сервіс оптимізації складських операцій, розробки плану роботи центру тощо. ПЗ оснащений сучасним інтерфейсом, що значно полегшує взаємодію користувача з програмою.

Astro WMS

Система WMS від європейського розробника Consafe Logistics. ПЗ точно заточене на складській роботі, оскільки це є основним напрямком бренду CL. WMS пропонує рішення для будь-яких логістичних моделей. Включає спеціалізований функціонал.

Створення власної WMS в Україні як альтернатива популярним системам

Впровадження WMS системи на складі є основним рішенням для багатьох представників бізнесу, проте не завжди такий підхід зможе задовольнити більш глибокі вимоги компанії. В таких випадках надійним рішенням стане персональна система.

Переваги персональної WMS:

  • точне налаштування під потреби компанії;
  • врахування нестандартних задач бізнесу;
  • ПЗ не перевантажено непотрібними функціями;
  • можливість інтеграції розширеного функціонала.

Персональні системи WMS дають вагому перевагу в довгостроковій перспективі. Власнику не потрібно періодично витрачати бюджет на оновлення ліцензії, адже дана WMS – його власність. Бізнесу з нестандартними потребами варто звернути увагу на такі рішення.

Зворотний зв'язок

Якщо вам потрібна індивідуальна CRM, напишіть нам для консультації.

Дякуємо! Ми Вам відповімо найближчим часом.
Введіть ваше імʼя
Введіть вашу пошту
Введіть ваш номер телефону
Введіть ваше запитання
TOP