loader

Якими повинні бути сучасні ERP системи

Сучасна система ERP – яка вона? Вимоги до комплексів управління бізнесом. Чому актуальне ПЗ важливе для компанії. Точне відображення бізнесу в персональній ERP.

Якими повинні бути сучасні ERP системи

Сучасні ERP системи вкрай важливі для бізнесу, який прагне модернізувати свою діяльність і взяти максимум з оптимізації. Проте це не означає, що власник бізнесу може взяти будь-який програмний продукт, впровадити його і чекати на успіх – важливо грамотно підібрати ПЗ. Вибір ERP системи може бути ускладнений різними чинниками, тому на перший план виходять ключові характеристики для бізнесу, які необхідно врахувати, іншими можна знехтувати або підлаштувати в майбутньому.

Чому важливо використовувати сучасні ERP

Бізнес не стоїть на місці, міняються моделі його ведення та зовнішні фактори, від яких він залежить. Сучасні ERP системи обов'язково враховують нішу компанії. Моделі роботи фармацевтичного підприємства ніяк не пов'язані з процесами, наприклад, в логістичній фірмі. ERP нового покоління підготовлені до роботи в нових реаліях, чого не можна сказати про застарілі комплекси.

Важливим фактом є сучасність системи в плані регіональних особливостей. Податкове і трудове законодавство різних країн регулярно оновлюється, а значить локалізовані ERP повинні враховувати ці зміни, вчасно адаптуючись під зміни. Без цього ряд інструментів (наприклад, фінансового обліку) просто стануть марними.

Вимоги до сучасних ERP систем

Наведемо приклад базових критеріїв сучасних ERP:

  1. Підтримка глибокої аналітики процесів, робота з даними в режимі реального часу.
  2. Візуалізація даних.
  3. Весь необхідний інструментарій в одному пакеті.
  4. Гнучка архітектура ПЗ, можливість персоналізованого налаштування модулів.
  5. Підтримка режиму No-Code (Low-Code). Опція дає можливість звичайним користувачам підлаштовувати функціонал ERP, без прямого залучення програмістів.
  6. Різноманітні можливості автоматизації.
  7. Гнучкі моделі обробки даних, які дозволять точно відображати процеси в компанії.
  8. Мобільний доступ.
  9. Зручний, зрозумілий інтерфейс, контекстна допомога.
  10. Підтримка роботи зі звичним ПЗ, наприклад, Office, Google та інші.

Великий перелік вимог містить пункт, пов'язаний з безпекою. Сучасна ERP система зобов'язана мати передові опції захисту даних та внутрішніх процесів, а також бути стійкою до зовнішніх атак. 

Власна сучасна ERP система – що це?

ПЗ для автоматизації компанії може бути не тільки в варіанті готового продукту – коробки. Великий, вузькоспрямований бізнес все частіше вдається до стврення персональних продуктів. Розробка ERP систем - це сучасний підхід, який дозволяє враховувати абсолютно вся, навіть найменші деталі роботи компанії та відобразити їх в програмному забезпеченні.

Індивідуальна сучасна ERP система коштує дорого. Проте її вартість повністю окупиться результатами інтеграції комплексу. Власнику необхідно лише продумати вимоги до ПЗ, щоб програмісти могли перенести задум в готовий код.

Зворотний зв'язок

Якщо вам потрібна індивідуальна CRM, напишіть нам для консультації.

Дякуємо! Ми Вам відповімо найближчим часом.
Введіть ваше імʼя
Введіть вашу пошту
Введіть ваш номер телефону
Введіть ваше запитання
TOP